Workshops

Alle workshopavonden worden gegeven op de 2e maandag van de maand en vinden plaats in Partyboerderij “De IJsselhoeve”, zaal De Waterput, Eekstraat 15 te Doesburg.
Alle avonden zijn van 20.00 uur tot 22.30 uur.

WorkshopOnze club is in het bezit van een Tyros 5-76 met HS4 geluidsinstallatie die tijdens de workshops beschikbaar is voor alle leden.
Deze workshopavonden zijn uitermate geschikt om naast de uitleg van anderen over keyboardbediening en speelwijze ook de onderlinge band tussen de leden te versterken.

Data:

  • 8 oktober

    Workshop Demo “Toetsen voor iedereen”. [caption id="attachment_405" align="alignnone" width="2048"] Menno Beijer[/caption] In deze workshop cq demo laat ik u graag zien welke mogelijkheden je hebt om met een digitale piano of keyboard, muziek te maken met behulp van computer, tablet of smartphone.  Dit met Apps en programma’s die men al dan niet gratis kan downloaden op verschillende platformen. Voor ieder is er wel wat te vinden. En ook voor elke leeftijd. Daarom doe ik aan iedereen die lid is van de club een verzoek eens te kijken in de eigen familie naar mensen die ook muziek maken, al dan niet op de traditionele manier zoals u dat doet op keyboard of orgel, maar wel geïnteresseerd zijn in het bespelen van een muziekinstrument met toetsen en neem ze mee! Ik zou zeggen vanaf ongeveer 12 jaar . Even over de inhoud… U weet, als u mij een beetje kent, dat ik graag bezig ben met improviserend musiceren. Ook in dit geval is het heel erg leuk en verrassend om met een open vizier in deze materie te duiken. Ik laat u graag de mogelijkheden zien van programma’s als GarageBand, Logic Pro, software synthesizers van bijvoorbeeld Roland, maar ook leuke apps op uw smartphone waarmee je hippe grooves kunt maken en eigen soundscapes. Ook wil ik graag laten zien hoe u uw eigen keyboard of digitale piano koppelt aan deze nieuwigheden. Vele apps zijn beschikbaar voor het bedienen van keyboards en digitale piano’s. Fabrikanten als Roland en Yamaha hebben er een groot aantal gelanceerd. De muziekbeleving wordt hierdoor nog ruimer. Meespelen met songs, nieuwe geluiden ontdekken, eigen muziek opnemen en bewerken. Ik ga het u graag laten horen, zien en beleven. Tijdens de avond heeft u voldoende ruimte om vragen te stellen. Heeft u al eerder vragen, en wilt u dat ik deze behandel tijdens de workshop, geef het gerust even aan middels een mailtje, stuur deze naar menno@artofmusic.nl . Voor elke leeftijd, muziek is voor iedereen… zegt het voort en kom vooral langs. Een muzikale groet, Menno Beijer

  • 12 november

    Op deze workshop is het de bedoeling dat we ons  in kleinere groepjes opdelen om gericht van een aantal "kenners" instructies te kunnen krijgen hoe het keyboard te programmeren naar wens. O.A. registreren, met songs werken, noem maar op. Om een bepaald onderwerp behandeld te willen zien, kan eenieder hiervoor wensen kenbaar maken aan Hans de Jager.  Doen dus!