Concert Theo van Eeuwijk

Op 28 november komt Theo van Eeuwijk uit Schijndel met de Tyros 5 voor ons optreden.

Locatie is Cafe-restaurant Den Bremer in Toldijk

Bekend is hij zeker in de muziekwereld,  vele artiesten heeft hij begeleid, lees zijn historie hieronder maar:

“Beste leden van Orgelclub Gelderland,
Bij deze wil ik me graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Theo van Eeuwijk en ben geboren (24-10-1961) en getogen in het Gelderse Velddriel. Sinds 1985 ben ik woonachtig in het mooie Schijndel, tegenwoordig deelgemeente van Meierijstad.
Ik kom uit een muzikale familie, met pa en ma meegerekend zaten wij elke avond met 11 man aan tafel. Ik heb 4 broers en 4 zussen die, zoals mijn pa het graag zag, allemaal muziek maakten. Inderdaad “maakten” want alle broers en zussen zijn, nadat ze getrouwd waren allemaal gestopt. Dat had te maken dat, toen ze thuis woonden, mijn vader muziek maken als verplichting zag.
Ik ben de enige die nog actief is in de muziek.
Ik ben begonnen met orgel spelen toen ik een jaar of 10 was. Ik kreeg privéles van Lex de Vries uit Utrecht welke was aangesloten bij muziekschool “Peter van Anrooij” uit Zaltbommel. Toen ik enkele jaren achter het orgel had gezeten kwam op een dag de directeur van de muziekschool bij ons om tegen mijn vader te zeggen dat het tijd was om voor mij een piano te kopen. Mijn vader was een zuinige man maar als het om muziek ging, kon alles. Zo stond er een week later een prachtige Feurich Piano binnen die ik zelf had mogen uitkiezen. Ik ben iets minder zuinig aangelegd dan mijn vader was en zo koos ik voor die Feurich die destijds Fl 12.500,00 kostte. Voor die tijd een smak geld.
Elke dag, weekenden mee gerekend, studeerde ik zo’n vier uur per dag. In de weekenden waren het soms wel 5 tot 6 uur op een dag. Niet omdat ik zó graag piano wilde leren maar omdat het moest. En mij pa kwam tijdens het studeren bij me zitten. De fouten die ik soms maakte haalde hij er meteen uit met als gevolg dat ik door de boeken heen vloog. Ik heb hem ooit vervloekt maar ik ben hem ook dankbaar dat hij mij altijd zo gestimuleerd heeft. Pianostukken van o.a. Chopin, Beethoven, Mozart, Bach en Suppé passeerden de revue. Het was soms afzien en ook ik heb de boeken ooit door de kamer gesmeten omdat het soms niet lukte. Ik had er uiteindelijk alleen mezelf mee want ik moest het ook weer oprapen. Uitjanken en opnieuw beginnen. De meest ingewikkelde stukken die ik ooit heb kunnen spelen waren bijvoorbeeld de ouverture “Dichter und Bauer” en het concert voor de linkerhand van Ravèl. Zoek ze voor de aardigheid maar eens op via internet.
Vervolgens had ik in diverse zalen bands zien optreden en ik dacht,….”Dat is iets voor mij”. Ik solliciteerde bij mijn eerste orkest en wel van de inmiddels zeer bekende John de Bever. Daarna heb ik nog in diverse beroepsorkesten gespeeld waarmee ik het voorrecht had met vele Nederlandse artiesten te hebben mogen samenwerken. Denk hierbij o.a. aan Donna Lynton, Albert West, Imca Marina, Frank en Mirella, Corry Konings enz.
Naast mijn muziek maken gaf ik privé piano- en keyboard les zo ook les aan kleine kinderen aan de muziekschool van ’s-Hertogenbosch. Het was een leuke tijd. Wat later kreeg ik de kans om mee te spelen in diverse televisieseries en films zoals o.a. in Spion van Oranje van Paul de Leeuw en tv-serie Flikken Maastricht.
De laatste jaren heb ik gewerkt als entertainer en stond ik met een collega in het theater met een eigen muziekvoorstelling. Inmiddels ben ik 61 en heb aangekondigd
te zullen gaan stoppen. Niet omdat ik muziek maken niet leuk vind maar het gesjouw is mooi geweest. Weer tijd dus om mijn pianostudie weer op te pakken. Bovendien ben ik tevens dirigent van een 45 koppig gemengd koor die uitsluitend vierstemmige werken, a cappella en uit hun hoofd zingen. Ons repertoire loops van klassiek tot modern. Voor elk wat wils.
Daarbij ben ik ook nog gevraagd als organist van een kerkkoor uit Empel. Ik weet alleen nog niet of ik dat ga doen. Voorlopig maar eens rustig doorgaan met ademhalen en niet alles tegelijk willen. De drijfveer is er wel, daar niet van.
Op 28 november aanstaande maken jullie mijn allerlaatste optreden mee. Ik speel op een T5 van de club want de mijne heb ik inmiddels al verkocht. Deze heeft plaats gemaakt voor een piano.
Afijn, ik hoop jullie allemaal op 28 november aanstaande te mogen begroeten. Het zal voor mij wennen zijn, want ik kom onvoorbereid gezien ik momenteel geen keyboard meer heb en de piano nog moet worden bezorgd Who cares? We gaan er een leuke en gezellige avond van maken. Mochten jullie naar aanleiding van mijn verhaal vragen hebben of wellicht dat er die avond spontaan vragen in je opkomen, schroom dan niet deze aan mij te stellen.
Heel graag tot de 28ste in Toldijk.
Alle hartelijks en met muzikale groet,
Theo van Eeuwijk”

Muziek is zijn hartslag, dat beloofd een geweldige avond te worden!

Kom allemaal dus naar Toldijk op deze laatste concertavond van het jaar.

- Keer terug -